Serviestrends blijven veranderen: Boerenbont, Delfts Blauw of elegant wit. Kijk maar eens naar het servies van nu en 10 jaar geleden. De stijlen lopen erg uiteen! Maar dat maakt het juist ook leuk: geen een gedekte tafel is meer hetzelfde. Hierdoor kun je elke keer een andere sfeer op tafel creëren. Benieuwd naar de servies trends van 2023? Lees ze dan hieronder.

Servies trend 1: natuurlijke vormen

Je ziet steeds meer servies met ruwe en geribbelde vormen. Zo worden er ook veel verschillende soorten materialen gebruikt om dit effect te krijgen, zoals rustiek aarde werk en papier-maché. Ook is het een trend om zelf je mokken en schalen te maken! In de Stone line hebben we geprobeerd deze stone-look te evenaren. Dit door melamine servies te gebruiken met een ruw oppervlak waardoor je een stone-look effect krijgt. Ook heeft het oppervlakte een matte afwerking!


 

Servies trend 2: kleurrijk

Hou je van kleur? Dan zit je met deze trends goed! Want er komt steeds meer kleur op de gedekte tafel voorbij. Pastel tinten, maar ook de verschillende kleuren blauw komen in 2023 veel terug.  

Servies trend 3: gouden accenten

Goudkleurig bestek was in 2021 al een grote hit. In 2023 zul je zien dat er steeds meer serviezen zijn met gouden accenten. Vaak worden de gouden accenten gecombineerd met neutrale kleuren. Zoals onderstaand servies uit de Linea line. Deze serviesset kenmerkt zich aan het gouden randje en de klassieke uitstraling.

     

Servies trend 4: natuurlijke materialen

Duurzaamheid is een blijvende trend die je ook terug zal zien in interieur- en serviestrends. Zo wordt er veel hout en bamboe verwerkt in borrelplanken of ontbijtkommen. Dit voegt veel warmte toe op tafel door het kleurgebruik. Zo heeft Gimex in de Nature line de houtlook gecombineerd met het melamine servies. Daarnaast is het melamine van Gimex van hoge kwaliteit en gaat daarom ook lang mee.